Λευκή έρημος


Του Χριστόφορου Τριάντη  

Η ιδέα, η άυλη ενέργεια, που ενυπάρχει στον στοχασμό και ακολουθεί (για καιρό) τη ροή του αίματος στις φλέβες, όταν σαρκώνεται, όταν δηλαδή κατά το κοινώς λεγόμενο, αποκτά μορφή, γίνεται ένα αμετάθετο στιγμιότυπο (και όχι στέρεη πεποίθηση) αντίκρυ και κοντά στον θάνατο. Αυτή η στιγμιαία πληρότητα εκπληρώνει το πιο βαθύ κομμάτι του εαυτού σου.

Δεν είναι μια νίκη κατά του χρόνου (μόνιμος ψευτοαγώνας διάφορων φυσιογνωμιών και τύπων), αλλά είναι η αγεωμέτρητη υπερπήδηση της ευθείας χρονικής γραμμής (εκτός των συνήθων απογοητεύσεων και θλίψεων). Μια ωραία και δύσκολη διαδρομή, πάνω και κάτω από τις καθιερωμένες αριθμητικές συντεταγμένες. Και επειδή η πλήρωση είναι απολύτως συνυφασμένη με τη σάρκωση της ιδέας, σε τοποθετεί ( ακόμα μια φορά) πίσω απ’ τις αναμνήσεις και μπροστά στο αναπόφευκτο, όχι πάνω σε βάθρο, αλλά πάνω σε βάση. Η  εκπλήρωση δεν είναι το εφαλτήριο για να πας παραπέρα (τι μικροαστική λογική εμποράκων και λεξιπλόκων ), αλλά για να μπορείς ν’ αντικρίζεις γενναία το τέλος.

Επιτυχία της πληρότητας (της στιγμής ή της αιωνιότητας), είναι ότι προσπερνάς ( όχι ταξικά και δοξαστικά) το πλήθος που στέκεται, σκούζοντας και εκλιπαρώντας για σωτηρία . Στην ουσία, δεν πανηγυρίζεις επειδή διακρίνεις  τη φαυλότητα ανθρώπων και υπερανθρώπων, αλλά προχωράς γενναία πάνω απ’ τις καταιγίδες (τις ενεδρεύουσες στα μαλλιά και  στα κρανία) και μετά κοιτάζεις, απλώς κοιτάζεις (εν πλήρει συνειδήσει ) την έρημο. Τη μαγική λευκή έρημο να τη φωτίζει ο ήλιος και κατόπιν να την κυκλώνει η νύχτα, πότε με άστρα, πότε με ομίχλες.  Στο βάθος, χρυσίζει κάτι απόκοσμο, κάτι που ξεφεύγει απ’ τον λερό, τον λειψό κόσμο και σού ανακοινώνει ζωγραφικά και καλλιτεχνικά: έφτασες στο τέρμα κύριε, πεπληρωμένος (στιγμιαία ή βαθιά), είναι κάτι και τούτο, μέσα στο τίποτα και την αιώνια θλίψη.

Comments 0

Λευκή έρημος

log in

Captcha!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in
Choose A Format
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF