Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ήταν η απόλυτη, νέα τάση, χαρακτηριζόμενη και ως αυτοβιωματική, αφού πρώτα δοκιμαζόταν από τον ίδιο τον Αλγόριθμο.


Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Δεν ήταν μόνο η εξέλιξη της τεχνολογίας που τελικά οδήγησε στον άνθρωπο στο να πετάει. Ήταν και η φυσική κατάσταση επίσης. Προϋπήρχε βέβαια από αρχαιοτάτων χρόνων, απλά έπρεπε κάποιος να το πάρει απόφαση και να εργαστεί αδιαλείπτως για το σκοπό αυτό με το σώμα και το πνεύμα. Όπως και στην περίπτωση των πουλιών, όλα είχαν να κάνουν με τη δύναμη και το βάρος. Αν η αναλογία ήταν η σωστή, θα μπορούσε κανείς να ανυψωθεί σαν τον Ίκαρο.

 

Ένας ψιλόλιγνος τύπος ονόματι Αλγόριθμος το ανακάλυψε. Μέτρησε και ζύγισε τον εαυτό του, συνδύασε μερικούς αριθμούς και διέβλεψε μια πιθανότητα για το τι θα μπορούσε να πετύχει. Εκπαίδευσε τον εαυτό του για δέκα ολόκληρα χρόνια μέχρι να κατορθώσει να απογειωθεί για πρώτη φορά. Είχε κατασκευάσει ένα σώμα λεπτό αλλά δυνατό. Και μπόρεσε, επιτέλους, να πετάξει.

Ήταν η απόλυτη, νέα τάση, χαρακτηριζόμενη και ως αυτοβιωματική, αφού πρώτα δοκιμαζόταν από τον ίδιο τον Αλγόριθμο. Όπως η γιόγκα, το πιλάτες και οποιαδήποτε άλλη μέθοδος εκγύμνασης που κρατούσε το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση πριν από αυτήν, τώρα όλοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να ακολουθήσουν το σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης του Αλγορίθμου, γνωστό και ως «Τέχνη του Ελέγχου», για να μπορέσουν να πετάξουν σαν κι εκείνον. Να σμιλέψουν τα σώματα τους στο ναό της Τέχνης του.

Ήταν ένα νέο μέτρο πλούτου και ευημερίας: "Ας βγούμε έξω για μια πτήση με την οικογένεια", "Ω, ναι, η κόρη μου πετούσε ήδη από τα οκτώ της", "Στην πραγματικότητα, χρειάστηκα λίγες αποπροσγειώσεις μέχρι την πρώτη μου κανονική πτήση".

Έγινε όμως κι ένας άλλος λόγος για τους φτωχούς, τους μεγάλους στην ηλικία, τους εύσωμους και τους δειλούς να μισούν τους εαυτούς τους: Εκείνοι δεν θα πετούσαν ποτέ.

 

Βασιλική Δραγούνη

Comments 0

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

log in

Captcha!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in
Choose A Format
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF